Hogyan segíthetsz?

Mire lehet szükségünk? :)

Kutya felszerelések

Kutya nyíró gép
Nem a legfontosabb, de egyre nagyobb szükség lenne rá.
Sok a hosszabb, drótos szőrű kutyánk, akik nem csak, hogy jobban éreznék magukat a nyári hőségben a bundájuk nélkül, de nem is ragadna bele a szőrükbe a fűrészpor (idézzük fel lelki szemeink előtt Ivánt... :D ) . Illetve szebbek is lennének. :)
És hátha úgy jobban gazdisodnának is. :)
Használt is jó, emberi hajvágó is. :)
Csak berregjen, vigye a szőrt. :)

Fésűk is mindig jók jönnek. :) Szoktunk kapni ugyan néhányat, de azok sajnos annyira használtak már, hogy foguk is alig van... Ha van, az is karistolná a kutyákat... Ettől függetlenül ebből is jöhet a használt, de azért még nem a rossz állapotú. :)Kutyaólak
Szerintem itt nincs is szükség sok kommentárra. Tudjuk, hogy unalmukban néhányan szabályosan aprítják, és persze a rendeletésszerű használat mellett is folyamatosan fogynak.
:)

Lábasok, nagyobb tálak
Az etetés, itatás során nagyon jól jönnek.
Lassan selejtezni kellene, de nem igazán van amivel pótoljuk őket.
Sajnos a kicsi, műanyag, lyukas, belül rozsdás lábasokkal nem tudunk mit kezdnei, de a közepesnél nagyobb, fületlen, mama kora beliek simán jöhetnek. :)Pórázok, nyakörvek
Van, van, de mindig eltűnik pár darab, szétrágják, elszakítják őket.
Sosem elég.
Használt is jöhet, kicsiknek, nagyoknak egyaránt.
(Folytó nyakörvet, flexi pórázt, hámot nem használunk, azokat potyára ne hozzatok. :) )

Takarók, rongyok a kutyák alá
Nyáron főleg a szállítóboxokba, kicsik alá használunk, de kezdjük a tartalékolást télre.
A nagyobb pólóktól felfelé jöhetnek a ruhák. :)
(Baba ruhákat, nagyon műszálas, kötött ruhákat nem kérünk, mert csak beleakad a kutyák lába, körme. Illetve tollas párnákat sem, mert nem a legjobb dolog a tollat seperni a kakiból. :P )A felajánlásokat személyesen a telepre, az Attila utca 1 szám alá, vagy valamelyik önkéntesünk által is le tudjátok adni. :)

Ha postázni szeretnétek:
5200 Törökszentmiklós, Attila utca 1.
Befogad-lak Alapítvány

Nagyon szépen köszönjük előre is, ha akár egy takaróval is hozzá tudtok járulni munkánkhoz.

Mire lehet szükségünk még? :)

Gyógyszerek

A telepen szerencsére nem kell túl sok gyógyszert, vitamint használni, hiszen ritka a nagyon beteg kutya.De van néhány dolog, amit folyamatosan használunk, használnánk, ha lenne. :)

A Neostomosan-t a bőrbeteg kutyák kezelésére, bolha és rüh elleni harcunkban használjuk, a nyári időszakban folyamatosan.
Egy liter vízben kell feloldani egy ampullát, ami két-három kölyökre, vagy egy felnőttre elég legfeljebb.
Valamint a helyüket is ezzel kezeljük a kölyköknek.
Nem nehéz megsaccolni, hogy tavasztól őszig mennyi fogyhat el... :) Ebből sosem elég. :)

Puppy Milk - kölyök kutya tápszer
Sajnos időközönként kerülnek be nagyon pici kutyák (2-3 hetes) , akiknek az ellátása külön nehézséget jelent. Hiszen számukra még nem elegendő a konzerv/száraztáp kombináció.
Jobb híján baba tápszerrel szoktuk őket gondozni, de a legjobb (lenne) a direkt nekik készített tápszer.
A márkák tekintetében nem válogatunk. Már egy-két doboz is nagy segítség lenne. :)

Csonterősítők, szőr/bőrvitaminok, immunerősítők, stb.
Időközönként gondot jelent a nálunk felnövő kölykök hirtelen növekedése, amit gyakran csonterősítőkkel kell korrigálnunk. Tudjuk, a kiegyensúlyozott táplálkozást, megfelelő mozgást nem pótolhatjuk nekik ilyen formán, de sajnos a néhány négyzetméteres kennelt nem tudjuk lecserélni egy nagy udvarra. :(
Valamint sok a rühesen, szőrhiányosan bekerült kutya, akiknek szintén nagy segítség egy kis külső vitaminozás is, a megfelelő kezelés mellettt. :)

Féreghajtó
Nálunk az egyik legjobban bevált az ANIPRANTEL, de igazándiból bármilyen kutyáknak való féreghajtó jöhet. Korlátlan mennyiségben.
Minden új bekerülő egyből átesik a féreghajtáson, a többieket pedig két-három havonta lekezeljük.
Több száz darab fogy el egy-egy ilyen tisztítás során.
Sok kicsi sokra megy alapon, már néhány szem is nagy segítség. :)

Kék Lukás krém/kék krém
Sebkezeléshez, harapásokhoz tökéletes lenne, ha volna. Merthogy képtelenség beszerezni itt a városban.
Országszerte hiánycikk. Ezért ha valaki mégis tudna nekünk ilyet beszerezni, örömünk határtalan lenne.
Sajnos a telepen is adódnak kisebb-nagyobb harapások, az esetlegesen harcoltatva bekerült kutyákról nem is beszélve. Nagyon jól jönne egy szóval.

Alpha Derm spray
Fertőzéses, gombás bőrgyulladásoknál, bőrbetegségeknél csodát tud tenni.
Csak néhány fújás pár napon keresztül, és nagyon szép gyógyulás figyelhető meg.
Természetesen az árában is megfigyelhető a minőség. Egyet vettünk pár hete, azóta is vigyázunk rá, mint egy kincsre. ;)
Ha valaki esetleg jó árban tudna ilyet, gondoljon ránk.. ;)

A felsoroltakon kívül Augmentinre, lázcsillapítókra lehet még általában szükségünk. :)
Ezekből pár szem máris segítség. :)Ezek tehát azok a szerek, amik folyamatosan fogynak a telepen.
Köszönjük, ha esetleg valamelyikkel is tudjátok támogatni a telepen élő 135 kutyát. :)

A felajánlásokat személyesen a telepre, az Attila utca 1 szám alá, vagy valamelyik önkéntesünk által is le tudjátok adni. :)Ha postázni szeretnétek:
5200 Törökszentmiklós, Attila utca 1.
Befogad-lak Alapítvány

Szükségünk lenne a kutyák tisztán tartásához fűrészporra és/vagy forgácsra!

Az eddig összekunyerált készleteink nagyon lecsökkentek, alig pár napra elegendő maradt még a telepen!

A tüzépeken már megvételre sem mindig van...

Szegények így is majd megfagynak, ha még ezt sem tudunk alájuk szórni, ráfagynak a sok pisire...

Aki tud, kérjük segítsen!

(A szalma és széna sajnos nem jó, max az ólba.)

Köszönjük!

Befogad-lak Törökszentmiklósi Állatvédő Alapítvány
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el